Johan Maes - expertise verlies- en traumaverwerking
RSS

Recente posts

zinloos geweld en trauma-opvang
mijn eerste blog bericht

Categorie├źn

samen rouwen
trauma-opvang
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

zinloos geweld en trauma-opvang

In de krant kon ik lezen dat alle medeleerlingen van de scholier van 18jaar die vermoord werd enkele dagen geleden trauma-opvang krijgen. Dit bestaat dan uit een gespreksgroep of individuele vormen van begeleiding. Intussen weten we echter dat deze vormen van trauma-opvang eerder schadelijk zijn dan helpend. Door de jongeren te "dwingen" nog eens over het trauma te vertellen lopen ze het risico om gehertraumatiseerd te worden. uit onderzoek weten we dat de meesten op hun eigen manieren vanuit eigen veerkracht dit trauma verwerken en dat het beter is professionele opvang te bieden op korte termijn aan zij die tekenen vertonen van PTSS.
 
graag reacties
johan
 

2 Reacties op zinloos geweld en trauma-opvang:

Comments RSS
Anneke Devoogdt on jeudi 10 octobre 2013 15:51
Hier ben ik het helemaal mee eens! Als psychotherapeut met expertise in dit domein onderstreep ik dat het vooral het eigen sociaal vangnet is die helpend is; de eigen context. Mij lijkt het wel ok de mogelijkheid te bieden op verhaal te komen bij slachtofferhulp indien de jongere zelf de behoefte hiertoe voelt. Meestal wordt dit pas enige tijd duidelijk.
Reageren op een reactie


Rolex-horloge kopen on dimanche 15 juillet 2018 11:14
Thank You For Sharing Such A Useful Information Here In The Blog.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint