Johan Maes - expertise verlies- en traumaverwerking
RSS

Recente posts

zinloos geweld en trauma-opvang
mijn eerste blog bericht

Categorie├źn

samen rouwen
trauma-opvang
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

mijn eerste blog bericht

Vandaag gebeld door journalist van Het Nieuwsblad. Mijn mening over de wijze van verwe'rken van de vrienden van de jongen die vermoord is in Antwerpen. Ik word daar altijd een beetje door overvallen. Die jongeren doen het toch goed: optocht, roos brengen naar de plaats van de moord, kaarsjes branden, pintjes neerzetten, tekstjes schrijven...samen huilen en elkaar vastpakken..troost zoeken in elkaars nabijheid...verhalen vertellen over hun
 
vriend, wie hij was, zijn kwaliteiten, wat hij voor hen heeft betekend...zoeken naar houvast bij zinloos geweld, zoeken naar betekenis in het delen van een gemeenschappelijk verhaal; beseffen dat het ook hen had kunnen overkomen. De school gaat er ook erg goed mee om, door haar leerlingen plaats en tijd te geven om te rouwen, te herinnerne, te delen met elkaar, te zoeken naar vormen van betekenis geven aan hun verdriet en onmacht.
Facebook is ook hét medium voor jongeren om samen te rouwen, berichtjes te posten naar hun overleden vriend, over hem, hun ontzetting en verdriet te delen...Jongeren rouwen op hun manier...dat is de enige manier
Wij, therapeuten moeten daar ver weg van blijven...
 
Reageren op een reactie


luxe horloges on vendredi 13 juillet 2018 08:30
Ik heb hier een horloge geboekt. Toen ik dit horloge ontving, was ik erg blij, de kwaliteit is hetzelfde als ik had gedacht, er is geen verschil, de versie van dit horloge is nog steeds zeer positief, kan in principe niet verkeerd kiezen, waar voor je geld, deze site is erg krachtig, Sterk aanbevolen.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint